Hestene

Vi er så heldige å ha hester på gården, og folk som kan hest. Derfor kan vi, som en ekstra bonus, tilby ridning eller kjøring enkelte dager.

Hestene er også en del av vår hverdag. Vi har en ridebane rett ved siden av barnehagen, hvor barna rir, og det hender vi kjører slede om vinteren eller vogn på sommeren. Fast tradisjon før jul er kanefart til kirka.

I tillegg til å stelle hestene kan barna få sine første erfaringer med hvordan det føles å sitte på en hesterygg. Det er ikke så enkelt som det ser ut. Barna lærer å holde balansen, følge med bevegelsene av de store dyrene og kommunisere bare med kroppen, for at hesten forstår hva den skal gjøre (stå eller gå f.eks).

Det er to voksne med, og en av disse voksne kjenner hestene og har god erfaring med det å håndtere hester. Siden dette krever kunnskaper, kan vi ikke gjennomføre ridning hvis ikke våre "ryttere" er på gården. Dette av sikkerhetsmessige hensyn. Ridning er et ekstra tilbud.

Det er spennende å se på at hestene blir skodd!