Grønnsakshagen

I barnehagen vår har vi en egen stor grønnsakshage med alt fra jordbær til poteter, ulike kål sorter, korn, frukt og bær. Barna er årlig med på hele prosessen - fra jord til bord.

På våren sår vi inne i små kartonger. Vi vanner og passer godt på dem før vi planter de ut i hagen når det blir varmt nok i været.

Når alle plantene er kommet seg ut, må det vannes, lukes og gis masse kjærlighet. Så gøy det er å følge med på at plantene vokser deg store!

Barna er flinke hjelpere, og vanning er kanskje morsomste!

Etterhvert som grønnsakene, frukten og bærene bli modne får vi nyte av godene. Vi smaker og lager mat ut av det. På høsten lager suppe til foreldrene på Bryggerhuset med grønnsaker fra egen hage. På Setra avslutter vi sesongen med et høstmarked med varer laget fra grønnsakshagen vår.